Savjeti za izbor namještaja

Izbor namještaja ponekad može stvarati glavobolju, i u tom slučaju bi dobro došli poneki savjeti o izboru najbolje opcije koja bi mogla da zadovolji vaše kriterije. Na taj način bi se riješili nepotrebnog stresa i uživali biste u svom domu.

Dobar plan

Prije nego što naručite namještaj po želji važno je dobro razmisliti o prostoru u kojem živite. Nakon što u glavi smislite kako bi komad vašeg namještaja trebao izgledati tek onda podijelite svoj plan s trgovinom u kojoj želite naručiti namještaj.

U trgovini će vam ponuditi širok spektar matertijala i boja jer su kupci ti koji eksperimentiraju sa stilom namještaja, bojama, završecima i materijalima.

Izbor prostorije

Dobro razmislite o izboru namještaja po narudžbi u prostorima poput spavaćih soba i trpezarija koje se najčešće koriste.

“Ključne sobe su one u kojima provodite najviše vremena. Zbog toga ćete biti više sigurni u svoj izbor namještaja jer ste ga imali priliku personalizirati”, rekao je Royer.

Tražite uzorak

Kad god naručujete namještaj uvijek tražite uzorak. Materijal je najbolje osjetiti pod rukom.

“Veoma je važno vidjeti uzorke, posebno materijala, jer namještaj nije nešto što kupujete svaki dan, već će taj komad biti u vašem prostoru svakodnevno”, savjetuje Royer.

Ako imate djecu ili kućnog ljubimca, morate biti posebno oprezni i zbog toga ne biste trebali kupovati namještaj s preosjetljivim materijalom i presvijetlim bojama.

Uzorci drveta su također veoma bitni, jer recimo bijeli hrast u nekim trgovinama namještaja može biti baš bijele boje, dok u drugim može biti malo žućkastije nijanse.

Razumjeti politiku povrata

Nekada se dogodi da ne dobijete komad namještaja kakav ste željeli, koji nije po vašem ukusu ili se jednostavno ne uklapa iako ste sve savršeno mjerili.

Imati mogućnost povrata neželjenog komada namještaja je velika praktičnost. Samo morate imati na umu da će vam većina kompanija naplatiti naknadu za ponovnu dostavu za vraćeni komad.